Hoogstraten VV – R. Cappellen FC 0-1

Ook na de derby bij Hoogstraten prijkt Cappellen FC nog met het maximum van de punten. Geel-rood kende nochtans een moeilijke avond met een Hoogstraten dat in het eerste half uur duidelijk de betere ploeg was, maar niet tot grote kansen kwam. Ook na de rust startte Hoogstraten sterk. Cappellen kwam echter steeds beter in de wedstrijd en ging na de uitsluiting van thuisspeler Vermeeren op zoek naar de zege die het ook vond via een treffer van De Schutter; zijn eerste ooit in de geel-rode hoofdmacht.

In een derby die erg moeizaam op gang kwam, eiste Hoogstraten wel de bal op. Cappellen FC wachtte de thuisploeg georganiseerd op en gaf weinig ruimte weg. Het eerste doelgevaar liet dan ook vijftien minuten op zich wachten en was trouwens voor geel-rood. Vanhees werd vrijgespeeld op links. De plaatsbal ging voorbij de verste paal. Hoogstraten reageerde via Voca. Van Brussel moest het schot uit zijn doelvlak duwen. Na een carambole geraakten Jochems en Struyf niet voorbij Van Brussel. In de herneming werd er wel raak getrapt, maar er was al gevlagd voor buitenspel. Cappellen FC kon het evenwicht stilaan herstellen; zonder evenwel tot volwaardige kansen te komen. Hoogstraten kon nog éénmaal dreigen voor de rust. De vrije trap van Voca ging over en naast.

Ook na de rust wilde Hoogstraten snel haar wil opdringen. Via Vermeeren en Tilburgs kwam de bal bij Struyf die echter zijn controle miste: weg kans. Op aangeven van Voca haalde Jochems net voor het uur uit. Het schot likte de bovenkant van de dwarsligger. Ook Struyf mocht het van Voca eens proberen, maar zijn kopbal was te zwak om Van Brussel te verontrusten. De lokale storm ging net als in de eerste helft liggen en Cappellen kwam beter in de wedstrijd. De ingevallen Talal bereikte Diallo die naast trapte. Aan de overzijde ging een vallend schot van Struyf een half metertje over. Bij het ingaan van het slotkwartier ging Vermeeren aan de schouder van Cloots hangen. Een tweede gele kaart voor de lokale verdediger en de roodhemden moesten met tien verder. Cappellen rook haar kans. Talal stak de bal binnendoor tot bij Cloots; Kustermans bracht knap redding. Even later een aanval over links via De Schutter en Cloots. Symons werd in stelling gebracht, maar een verdediger gooide zich in de baan van het schot. Hoogstraten leek zich naar het einde te slepen en ze konden het hoofd niet boven water houden. Cloots rukte op, speelde De Schutter vrij die doorstoomde en Cappellen overhoeks de zege bezorgde: 0-1.

Hoogstraten: Kustermans; De Wijs, Van Dooren, Van De Vel, Vermeeren; Tilburgs, Havermans; Jochems (71′ Marcelino Silva), Struyf (88′ Soumahoro), Voca, Mfumu (78′ D’Haeyer).
Cappellen FC: Van Brussel; Van Den Bogaert (60′ Lemaire), Kil, Somers, Haroun; Cloots, Ristovic (63′ Talal), Van Zantvoort, Diallo (81′ De Schutter); Vanhees, Symons.
Doelpunt: 90′ De Schutter 0-1.
Geel: 31′ Van Zantvoort, 47′ Van Den Bogaert, 65′ Vermeeren, 66′ Kil, 68′ Van Dooren, 90+4′ Sylla, 90+4′ Voca.
Rood: 73′ Vermeeren (tweemaal geel).

Geschiedenis