R. Knokke FC – R. Cappellen FC 2-2

Diep in de toegevoegde tijd slaagde Cappellen FC erin om ondanks een 2-0-achterstand alsnog een gouden punt uit de brand te slepen op het terrein van titelkandidaat Knokke. Geel-rood stond na een uur 2-0 achter, maar bleef geloven in eigen kunnen en duwde Knokke steeds verder achteruit. Laurens Symons was de gevierde man. Op aangeven van eerst Vanhees en later doelman Van Brussel scoorde hij even vaak.

Nico Lemaire en Bilal Talal pakten hun eerste basisplaats in afwezigheid van Glenn Van Den Bogaert en Strahinja Ristovic. Knokke eiste logischerwijze de bal op, maar kon Cappellen niet in de problemen brengen. Geel-rood loerde op de tegenaanval en was zo zelfs de gevaarlijkste ploeg. Na een misser van Van Den Bogaert kon Vanhees met het leer aan de haal, maar hij trapte te zwak. Ook Symons probeerde het. Zijn gekraakt schot kon Goblet niet verontrusten. Symons en Van Zantvoort brachten Talal in stelling; het schot ging naast. Halfweg de eerste periode noteerde ook Knokke een eerste poging. Ngongo mikte recht op Van Brussel. Cappellen bleef de dreigendste ploeg in het eerste half uur. Talal stuurde Diallo de ruimte in. Die aarzelde even tussen een pass en eigen succes waardoor Goblet het voorzet-schot van de vleugelspeler kon onschadelijk maken. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Knokke nadrukkelijker opzetten. De beste kans was voor Pieters die kon uithalen. Van Brussel was geklopt, maar Kil bracht redding op de lijn. Na een vrije trap van Hurtevent kopte Van Den Bogaert over. De thuisploeg vergaarde een karrenvracht aan hoekschoppen en op één van hen gebeurde het onvermijdelijke. Mbye werkte de bal met meer geluk dan kunde over de lijn: 1-0 bij de rust.

Na de rust had een uitstekend leidende ref Stove op nauwelijks tien minuten vier gele kaarten nodig om de spelers in het gareel te houden. Na een afgeweerde vrije trap kon Van Den Bogaert uithalen. Van Brussel pakte makkelijk. Net voorbij het uur kon Van Brussel een poging van Hurtevelt nog onschadelijk maken. Knokke bleef echter in balbezit. Meddour legde de bal panklaar voor Muhire die van dichtbij raak trof: 2-0. Bart De Roover wisselde een eerste keer en bracht Diawara tussen de lijnen. Cloots bracht de bal voor doel, Symons kon onvoldoende deviëren om echt gevaarlijk te zijn. Halfweg de tweede periode kwam Cappellen opnieuw in de wedstrijd. Symons speelde de bal blind de ruimte in. Cloots speelde Vanhees aan die het leer teruglegde op de bijsluitende Symons die Goblet geen kans liet: 2-1. Geel-rood geloofde vol in haar kansen en drukte de titelkandidaat achteruit. Symons devieerde een voorzet van Lemaire tot in de handen van Goblet en de lokale doelman moest ook een schot van Talal onschadelijk maken. De beste kans voor Cappellen was Symons die door Van Zantvoort was vrijgespeeld. Alleen voor Goblet trapte hij over. De Kapelse storm leek over te waaien en dus gooide De Roover nog enkele troefkaarten op tafel. Met De Schutter en Minnebach in de frontlinie en Kil een rij hoger op het veld werd er gepokerd. Het gaf Knokke kansen op de counter. Braem ging aan de haal, maar mikte voorlangs. Aan de overzijde deed Minnebach de netten trillen. Helaas was het leer in het zijnet beland. Toen Van Brussel diep in de toegevoegde tijd een bal van Cooman in hoekschop moest duwen, leek de Knokse zege een feit. Het venijn zat echter in de staart. De laatste bal werd door Cloots in de zestien gepompt. Doelman Van Brussel verlengde tot bij Symons die scoorde: 2-2.

Knokke: Goblet; Meddour, Legein, Van Den Bogaert, Maertens; Pierre, Muhire; Ngongo, Hurtevent, Pieters; Mbye.
Cappellen FC: Van Brussel; Lemaire, Kil, Somers, Sylla; Cloots, Van Zantvoort, Talal, Diallo; Vanhees, Symons.
Doelpunten: 44′ Mbye 1-0, 62′ Muhire 2-0, 68′ Symons 2-1, 90+5′ Symons 2-2.
Geel: 49′ Lemaire, 51′ Van Zantvoort, 52′ Meddour, 54′ Pierre, 62′ Van Brussel, 79′ Goblet, 87′ De Bodt.

Geschiedenis