KVK Tienen – R. Cappellen FC 4-0

De wedstrijd op Tienen kreeg een heel andere uitkomst dan verhoopt. Nochtans zag het er ruim twintig minuten prima uit. Cappellen FC had de wedstrijd stevig in handen en kreeg enkele prima kansen. Maar Tienen scoorde tweemaal uit het niets en geel-rood was van slag. Een derde doelpunt, vroeg in de tweede periode, sneed Cappellen volledig de nek af. De tweede helft was dan ook veelal een maat voor niets. Cappellen blijft wel in de linker helft van het klassement, maar lost de voeling met de top.

Cappellen opende het beste en dwong de thuisploeg achteruit. Na een knappe flankwissel van Vanhees kon Cloots Symons bedienen. Zijn gekraakt schot hobbelde maar net naast. Niet veel later kreeg Diallo veel ruimte. Hij aarzelde echter net te lang en weg kans. Op het kwartier kon Symons een uittrap van Van Brussel in de loop van Vanhees verlengen. Vanhamel redde in hoekschop. De eerste keer dat Tienen in de zestien kwam, was het wel raak. Een hoekschop van Ceulemans bleef hangen en El Harrak trapte raak: 1-0. Cappellen was van slag en moest haar overwicht afstaan. Ceulemans stuurde Bouhlal diep, maar die kon Van Brussel niet verrassen. Aan de overzijde trapte Symons een verre inworp van Lemaire over. Tienen toonde zich duidelijk efficiënter dan de troepen van De Roover. Yagan mocht te eenvoudig de achterlijn halen. El Harrak stond andermaal op de juiste plaats om te scoren: 2-0. Met de rust in zicht zorgde ook Marchal nog voor gevaar, maar hij trapte voorlangs. Net voor het laatste fluitsignaal kwam geel-rood bijzonder dicht bij de aansluitingstreffer. Nöstlinger stuurde de bal perfect diep voor Vanhees. ce bal scheerde de buitenkant van de paal.

Met De Schutter en De Kuyffer gooide De Roover twee verse krachten in de strijd. Het bijhorende plan kon echter al meteen de prullenmand in. Een verre inworp belandde bij Ceulemans die de bal een derde keer voorbij Van Brussel deponeerde. En het werd nog erger. Balverlies zorgde ervoor dat El Harrak Yagan bediende die Tienen op 4-0 zette. De wedstrijd was nu helemaal gespeeld en dat liet zich voelen tussen de lijnen. Een vrije trap van Sylla ging naast en op aangeven van Symons trapte Vanhees nog binnen het bereik van Vanhamel. De score wijzigde echter niet meer.

Tienen: Vanhamel; De Vos, Meeus, Bergiers, El Ghraichi; El Harrak (87′ Lenoir), Singh (87′ Stalmans), Ceulemans, Bouhlal (66′ Aoragh); Yagan (80′ Mbuyi), Marchal (80′ Smets).
Cappellen FC: Van Brussel; Lemaire, Somers, Cranshoff (46′ De Kuyffer), Sylla; Cloots (76′ Diawara), Nöstlinger (76′ Talal), Van Zantvoort, Diallo (46′ De Schutter); Vanhees, Symons.
Doelpunten: 22′ El Harrak 1-0, 38′ El Harrak 2-0, 47′ Ceulemans 3-0, 57′ Yagan 4-0.
Geel: 33′ El Ghraichi, 51′ Van Zantvoort, 62′ De Kuyffer, 67′ Marchal, 73′ Lemaire.