Cappellen FC – Belisia Bilzen 1-3

Cappellen FC leed tegen Belisia haar derde nederlaag op rij en zakt zo naar de rechterkolom in het klassement. Geel-rood startte nochtans goed en kwam via Van Zantvoort al heel vroeg op voorsprong, maar niet voor het eerst toonde ex-Cappellen-speler Baik zich een kwelduivel in het Jos Van Wellenstadion. Op slag van rusten zorgde hij voor de gelijkmaker; in de slotfase bracht hij de 1-2 aan.

Cappellen begon in overdrive en dat leverde een snelle voorsprong op. Cloots zette zich door op rechts; bediende Cranshoff en de infiltrerende Van Zantvoort kon aan de tweede paal de bal tegen de touwen schuiven: 1-0. Belisia reageerde via Wijnen die op wandel ging; Van Brussel kwam gepast tussen. Na een hoekschop van diezelfde Wijnen kopte Baik over. Via De Schutter kwam Cappellen nog eens opzetten. Vanhees nam de bal goed mee, maar botste op een overwicht aan verdedigers. Op het half uur belandde een vrije trap van Cloots bij Somers die iets te veel tijd nodig had om de bal te controleren: weg kans. Belisia had veel lengte in de rangen en kon op de talloze stilstaande fases vaak voor dreiging zorgen. Cappellen van haar kant deed te weinig met de omschakelmomenten waardoor Symons te weinig in stelling werd gebracht. De balvaste Baik vond Bongoirno op rechts die vanuit een scherpe hoek voorlangs trapte. Diep in de toegevoegde tijd van de eerste helft kwamen de Limburgers toch lansgzij. een lange bal van Wijnen belandde bij de vrijstaande Baik die Van Brussel geen kans liet: 1-1.

Cappellen kwam vroeg in de tweede helft even opzetten. Belisia kreeg de bal niet weggewerkt; de kopbal van Nöstlinger ging echter over. Op het uur haalde Wijnen de achterlijn; Van Brussel greep goed in bij de teruglegger. De wedstrijd ging meer en meer op slot en beide ploegen kwamen niet verder dan enkele halve kansen. De Schutter bracht Cloots in schietpositie; maar Nelissen gooide zich in de baan van het schot. In het laatste kwart van de partij kwam Belisia nadrukkelijker op de voorgrond. Vandecaetsbeek kopte een hoekschop van Wijnen over en een minuut later moest Van Brussel zich reppen op een kopbal van Bunchukov. De rebound werd door Stassen over getrapt. Cappellen leek de storm te overleven, maar in de slotfase kraakte het alsnog. Baik bereikte Stassen ditmaal genadeloos toesloeg: 1-2. In het slot gaf geel-rood veel ruimte weg waarvan Wijnen dankbaar gebruik maakte. 1-3 en boeken toe.

Cappellen FC: Van Brussel; Cranshoff (46′ Diawara), Kil, Somers, Sylla; Cloots (87′ Minnebach), Van Zantvoort, Nöstlinger, De Schutter (78′ Diallo); Vanhees (73′ Talal), Symons.
Belisia:  Verhulst; Spruyt, Vandecaetsbeek, Etien; Bongiorno (41′ Bunchukov), Chantrain, Maus, Nelissen; Stassen, Baik (90+1′ Coolen), Wijnen.
Doelpunten: 4′ Van Zantvoort 1-0, 45+3′ Baik 1-1, 84′ Stassen 1-2, 88′ Wijnen 1-3.
Geel: 30′ Nöstlinger, 59′ Sylla, 64′ De Schutter, 65′ Maus, 71′ Bunchukov, 87′ Diallo.
Rood: 90+3′ Bunchukov (tweemaal geel).

Geschiedenis