KFC Dessel Sport – R. Cappellen FC 4-1

Net als in Tienen leed Cappellen FC ook op het terrein van Dessel Sport een overdreven nederlaag. Net als toen werd het verschil gemaakt binnen de beide zestienmeter-gebieden. Maar waar geel-rood haar kansen onbenut liet, scoorde Dessel wel. Symons zorgde even later wel voor een 1-1-ruststand. Na de koffie deden twee fel bediscussieerde doelpunten de wedstrijd definitief kantelen in het voordeel van de thuisploeg.

Met Lemaire, Diallo, Talal en de herstelde Van Den Bogaert kwamen er vier nieuwe spelers aan de aftrap in vergelijking met de verloren wedstrijd van vorig weekend. En Cappellen was al snel gevaarlijk. Nöstlinger pikte het leer in en kreeg die via Symons en Cloots terug. In plaats van zelf door te zetten koos Nöstlinger echter voor een pass die onderschept werd. Even later werd een hoekschop verlengd tot bij Van Zantvoort. Diens prima volley naar de tweede paal werd in hoekschop gewerkt. Die bracht een ingestudeerd nummertje met zich mee. De slimme kaats van Diallo bracht Symons in stelling; het schot ging maar net naast. De wedstrijd was nauwelijks vijf minuten oud of Cappellen was al drie keer dicht bij een doelpunt geweest. Aan de overzijde trapte Kasmi over en zag Trari een schot gekeerd worden door Kil. Dessel wist het evenwicht te herstellen. Quirynen, jeugdproduct van Cappellen, stak de bal binnendoor tot bij Ngoyi, maar Van Brussel keerde het schot. Op het half uur ging diezelfde Ngoyi over het been van Talal. De toegekende strafschop was een koud kunstje voor Smolders: 1-0. Cappellen reageerde snel. Diallo en Cloots zetten de actie op; Symons liet de bal tergend traag in het hoekje verdwijnen: 1-1 bij de rust.

De tweede periode kon niet slechter beginnen. Dom balverlies deed Ngoyi oprukken. Van Brussel leek de bal in hoekschop te duwen, maar ref Wahhabi legde de bal op de stip. Smolders trapte zijn tweede elfmeter van de avond tegen de touwen. Cappellen probeerde te reageren, maar kon zich in de zone van de waarheid niet doorzetten en bij een volgende Desselse aanval was het weer raak. De pas ingevallen Sposito zag zijn trap via Van Brussel tegen de lat belanden. Trari reageerde het snelste en probeerde Ngoyi te bereiken. Somers devieerde de bal ongelukkig in eigen doel. De sterke buitenspelgeur die aan het doelpunt hing, werd weggewuifd: 3-1. De dubbele tegenslag was een ferme opdoffer voor de troepen van De Roover die er niet meer in slaagden een vuist te maken. Van Brussel redde een plaatsbal van Bentayeb; die niet veel later over trapte. In de slotfase slikte Cappellen nog een vierde treffer toen Bentayeb vanop de eigen speelhelft alleen op Van Brussel kon afstevenen. Met een lobje dat via de paal binnen ging werd de 4-1-eindstand vastgelegd.

Dessel: Smeyers; Quirynen, Smolders, Peers, Ali Colo (62′ Sposito); Michiels, Vandersmissen; Trari (71′ Naudts), Kasmi (81′ Boons), El Attabi (62′ Bentayeb); Ngoyi.
Cappellen FC: Van Brussel; Van Den Bogaert (68′ Cranshoff), Kil, Somers, Lemaire; Talal (61′ Vanhees), Van Zantvoort; Cools, Nöstlinger, Diallo (68′ De Schutter); Symons.
Doelpunten: 33′ Smolders 1-0 (strafschop), 38′ Symons 1-1, 47′ Smolders 2-1 (strafschop), 64′ Somers 3-1 (eigen doelpunt), 83′ Bentayeb 4-1.
Geel: 32′ Van Brussel, 40′ Michiels, 87′ Cranshoff.

Geschiedenis