K. Lyra-Lierse – R. Cappellen FC 2-2

Lyra-Lierse en Cappellen FC maakten er zaterdagavond een heerlijke pot voetbal van; gekruid met vier doelpunten waarbij de neutrale toeschouwer absoluut de winnaar was. Beide ploegen vonden na afloop dat ze de zege konden claimen, waardoor de puntendeling wellicht billijk genoemd mag worden. Al dient gezegd: in de slotfase waren de beste kansen absoluut voor Cappellen.

Het was de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot. Peffer kopte al snel een voorzet van Versmissen voorlangs. Niet veel later moest Van Brussel een hoekschop van Seppe Kil in hoekschop duwen. Die bleef hangen waarna Volant vanuit de kluts naar doel kon schieten. Van Brussel zag de bal te laat komen en kreeg het leer niet meer gekeerd: 1-0. Halfweg de eerste periode kon Peffer zich doorzetten; zijn punter belandde tegen de paal. Gaandeweg kon Cappellen het evenwicht herstellen. Op het half uur opende Nöstlinger knap tot bij Cloots. Die bracht de bal laag voor doel waar Symons de bordjes weer in evenwicht kon brengen; 1-1. En geel-rood zette door. Symons recupereerde en speelde De Schutter aan. Die kwam naar binnen en trapte in het zijnet. Niet veel later brak Diallo. De voorzet van Symons was net te hard voor De Schutter die het leer echter opnieuw voor doel bracht. Vets redde de poging van Symons. Op de valreep kon Cappellen met een voorsprong naar de kleedkamers. Diallo liet zijn bewaker sterretjes zien. Cloots bereikte Lemaire die laag voor bracht. Vets trapte het leer voor de aankomende Symons in eigen doel: 1-2.

Na de rust kon Lyra-Lierse snel dreigen. Een scherp indraaiende hoekschop van Peffer werd aan de tweede paal weggekopt door… Seppe Kil. Op het uur kwam de thuisploeg langszij. Seppe Kil zette een dubbelpass op met Muyldermans en bracht met een knap hakje Schils in stelling. Die trapte de bal in de korte hoek binnen: 2-2. Nu was het aan de thuisploeg om weer het initiatief te nemen Schils bereikte Muyldermans; Van Brussel redde de plaatsbal in hoekschop. Het werd duidelijk dat beide ploegen al veel energie verbruikt hadden, want enkele onzorgvuldigheden staken de kop op. In het slotkwartier was het opnieuw Cappellen dat nadrukkelijk voor gevaar kon zorgen. Een lange bal van Van Zantvoort bracht de ingevallen Diawara in stelling. Die trapte naast. Niet veel later volgde een nieuwe lange bal. Ditmaal bracht Sylla de sterk ingevallen Vanhees in stelling. De prima lob strandde op de lat. Niet veel later redde Sterkens een kopbal van Vanhees. Op de tegenaanval kon ook Lyra-Lierse nog eens dreigen. Van Brussel moest de trap van Seppe Kil in hoekschop duwen. De laatste kans was nog voor geel-rood. Symons bereikte Vanhees die vanuit een scherpe hoek op Sterkens trapte. Een 2-2-eindstand na een aangename voetbalavond.

Lyra-Lierse: Sterkens; Versmissen, Volant, Vets; Muyldermans, Schils, Augustyns, Boulaouali (53′ Ibn El Mokadem), Van Goylen; S. Kil, Peffer (85′ Weuts).
Cappellen FC: Van Brussel; Lemaire, R. Kil, Somers, Sylla; Cloots (85′ Talal), Nöstlinger, Van Zantvoort, Diallo (74′ Diawara); De Schutter (66′ Vanhees), Symons.
Doelpunten: 12′ Volant 1-0, 32′ Symons 1-1, 45+1′ Vets 1-2 (eigen doelpunt), 60′ Schils 2-2.
Geel: 29′ De Schutter, 52′ Nöstlinger, 72′ Augustyns, 79′ Diawara.

Geschiedenis