Cappellen FC – Lierse 1-3

Tegen profclub Lierse opende Cappellen FC te mak waardoor de bezoekers al na 25 minuten driemaal hadden kunnen scoren. In een betere tweede helft kwam geel-rood beter in de wedstrijd, maar verder dan de eerredder kwam het niet. Volgende week volgt de eerste wedstrijd met inzet. In de Croky Cup neemt Cappellen het op tegen Elsautoise.

De eerste wedstrijd op kunstgras bracht weinig vreugde voor de troepen van Bart De Roover. Al na zes minuten bediende Claes zijn bijna-naamgenoot Laes die overhoeks kon scoren: 0-1. Niet veel later belandde een afgeweerde hoekschop van Claes die in één tijd de bal in het hoekje deponeerde: 0-2. Cappellen kwam amper in het stuk voor en halfweg de eerste periode zorgde Sampers op aangeven van andermaal Claes voor de 0-3. Pas vlak voor de rust kon Cappellen FC echt dreigen. Diallo legde terug tot bij Symons. Het schot werd door Teunckens gered.

Na de rust kwam Cappellen veel beter voor de dag; al was het eerste gevaar voor de bezoekers. Verpoest redde de poging van Krabbendam. Aan de overzijde ging een volley van Diallo naast. Na een teruglegger van Kil kon Symons halfweg de tweede periode milderen: 1-3. In het slot kon Van Zantvoort nog tweemaal uithalen. Even vaak tikte Teunckens net over. En ook een kopbal van Kil werd nog door de bezoekende doelman gepareerd.

Cappellen FC: Verpoest; Van Den Bogaert (62′ Lemaire), Kil, Somers, Sylla; Cloots (62′ Diawara), Nöstlinger (62′ Talal), Van Zantvoort, Diallo (71′ De Schutter); Van Hees (71′ Ritovic), Symons.