Et. Elsautoise – Royal Cappellen FC 1-0

Net als vorig seizoen eindigt het bekeravontuur van R. Cappellen FC al na één wedstrijd. Andermaal was een Waalse tegenstander de boosdoener. Geel-rood speelde absoluut geen slechte partij, maar een falende afwerking en een ijzersterke doelman François hielden Cappellen uit de volgende ronde. Alle aandacht kan nu naar de competitie-opener tegen Thes Sport.

Op het kleine terrein koos Cappellen ervoor om bergop te beginnen en eiste meteen de bal op. Symons kon al snel uithalen, maar zag zijn poging in hoekschop belanden. Aan de overzijde kon Williot uithalen; Van Brussel pareerde het leer. Diallo dribbelde de lokale defensie op een hoopje; Symons probeerde François tegenvoets te nemen, maar de doelman doorzag de poging. Na een dik kwartier kwam Elsautoise op voorsprong. Van Brussel bokste een voorzet van Williot tot bij Lecloux die de bal in één tijd via de onderkant van de lat tegen de netten poeierde: 1-0. Cappellen was niet van slag en bleef geduldig naar openingen zoeken. Cloots bediende Symons die François op zijn weg vind. En ook een vrije trap van Cloots naar de korte hoek kon de lokale doelman niet verrassen. Via Lecloux en Diané kwam Elsautoise tot een counter; Deville trapte over. Net voor de rust kwam Cappellen dicht bij de gelijkmaker; maar binnen één fase werden pogingen van Vanhees en Cloots gestuit.

Ook na de rust dwong Cappellen de thuisploeg achteruit. Symons controleerde een voorzet met de borst en haalde vanuit de draai uit. De doelman hield de bal andermaal uit zijn doel. Na een lange dribbel kraakt Van Zantvoort zijn schot; waardoor François relatief eenvoudig kon redden. En de Waalse doelman bleef de boeman voor de geel-rode aanvallers. Symons verlengde een uittrap van Van Brussel tot bij Vanhees die eerst op François trapte en vervolgens de rebound in het zijnet mikte. De thuisploeg begon steeds vaker de spreekwoordelijke truken van de foor boven te halen om het tempo uit de wedstrijd te halen. Tien minuten voor affluiten leek de gelijkmaker een feit. Van Zantvoort bracht Vanhees alleen voor François, maar weer bracht de doelman redding. Na een voorzet van Ristovic kon Vanhees koppen, maar de bal ging naast. Eén keer kwam Elsautoise nog dreigen in het slot van de wedstrijd, maar Van Brussel redde de volley van Piron. Aan de overzijde probeerde Van Zantvoort het nog eens. François bleek echter onklopbaar en bracht Elsautoise quasi in zijn eentje naar de volgende bekerronde.

Elsautoise: François; Williot, Rogister, Counet; Weber (65′ Tergui), Fassin (65′ Diyabanza), Mazouze (77′ Cordonnier), Deville, Lecloux; Deville, Diané.
R. Cappellen FC: Van Brussel; Van Den Bogaert, Kil, Somers, Sylla (46′ Lemaire); Cloots (63′ Diawara), Van Zantvoort, Talal (63′ Ristovic), Diallo; Vanhees, Symons.
Doelpunt: 18′ Lecloux 1-0.
Geel: 63′ Rogister, 90+1′ Cordonnier, Lemaire.