FC Ekeren – Cappellen FC 1-7

Cappellen FC heeft haar eerste wedstrijd uit deze oefencampagne tot een goed einde gebracht. De duidelijke 1-7-eindscore kwam hoofdzakelijk na de rust tot stand; een periode waarin de kranige thuisploeg duidelijk meer vermoeid geraakte dan de troepen van Bart De Roover.

Op De Kuyffer (revalidatie), Achten (lichte hinder), Diawara (prive-redenen) en Lemaire na tekende iedereen present voor de eerste oefengalop van het seizoen. Bart De Roover dropte in de eerste periode zeven nieuwkomers in de ploeg. Geel-rood opende al snel de score. Kil recupereerde en speelde snel tot bij Cloots die Van Hees alleen voor doel zette: 0-1. Toch had Cappellen het niet eenvoudig. Het was duidelijk zoeken naar automatismen en halfweg de eerste periode kwam Ekeren langszij. De Busser kon een schot onvoldoende klemmen en het leer caprioleerde via Cranshoff in doel: 1-1. Cappellen klom echter al snel weer op voorsprong. Symons onderschepte een slechte terugspeelbal en krulde de bal in de verste hoek: 1-2. Beide ploegen kregen voor de rust nog een goede kans. Een plaatsbal van Symons werd uit de hoek gehaald en ook Van Brussel toonde zijn kunnen op een lokale vrije trap.

Na de rust werd het klasseverschil groter; ook al kwamen er bij geel-rood meer jongeren tussen de lijnen. Net voor het uur opende Nöstlinger tot bij Diallo die laag voor bracht; Van Zantvoort duwde binnen: 1-3. Niet veel later toonde Diallo zich opnieuw. Zijn voorzet week af op een verdediger en verschalkte zo de doelman: 1-4. Niet veel later zette De Schutter zich door op rechts; de voorzet werd door Minnebach binnen geduwd: 1-5. In de slotfase diepte Cappellen de kloof nog verder uit. Diallo troefde enkele bewakers af en zorgde voor 1-6. In de slotminuut kopte Nöstlinger een hoekschop van Ristovic binnen: 1-7.

Cappellen FC eerste helft: Van Brussel; Van Den Bogaert, Cranshoff, Somers, Sylla; Kil, Talal; Cloots, Van Hees, De Schutter; Symons.
Cappellen FC tweede helft: Van Brussel; Stevens, Kil (70′ Cranshoff), Ristovic, Somers; Nöstlinger, Da Silva; De Schutter (70′ Cloots), Van Zantvoort, Diallo; Minnebach.
Doelpunten: 5′ Van Hees 0-1, 25′ Cranshoff 1-1 (eigen doelpunt), 31′ Symons 1-2, 58′ Van Zantvoort 1-3, 60′ Diallo 1-4, 65′ Minnebach 1-5, 85′ Diallo 1-6, 90′ Nöstlinger 1-7.