R. Cappellen FC – K.A.A. Gent U23 2-3

Cappellen FC leed zaterdagavond haar eerste seizoensnederlaag tegen een sterker AA Gent. Geel-rood pakt zo zeven op twaalf in haar eerste vier wedstrijden van deze jaargang: een resultaat waar iedereen vier weken geleden voor getekend zou hebben. Tegen Gent bleek de afwezigheid van vijf potentiële basisspelers net teveel van het goede.

Ristovic, Van Den Bogaert en Nöstlinger waren de voorbije weken al onbeschikbaar. Tegen Gent kwamen daar ook Vanhees en Van Zantvoort bij. Diawara en De Schutter kwamen zo voor het eerst aan de aftrap. De jongeren van Gent lieten zien waar ze vorig seizoen al veel pluimen voor kregen: hun voetballend vermogen was bijzonder hoog en ze deden de troepen van De Roover zo pijn. Abdulahi kopte een vrije trap van Van Den Bergh voorlangs en Abubakar trapte te zwak op Van Brussel. Aan de overzijde probeerde Cappellen in de omschakeling met haar snelheid voor gevaar te zorgen. Een doorsteekbal van Diawara naar Symons was net te hard; De Schrevel kon het gevaar in de kiem smoren. Op aangeven van Symons kon Diawara overhoeks uithalen. De Schrevel ging goed plat. Voor de bezoekers kon Mazzouz uithalen; Kil deed het schot in hoekschop afwijken. Halfweg de eerste helft kwam Cappellen beter in de wedstrijd en konden de bezoekers minder de ruimtes vinden. Toch konden ze met een voorsprong de kleedkamers opzoeken. Abdullahi leek de openingstreffer op zijn naam te schrijven, maar hij werd terug gevlagd wegens buitenspel. Eén minuut later was het toch raak toen Abdullahi snelheid maakte op rechts en aan de verste paal de opduikende Vanderdonck vond: 0-1.

Na de thee begon Gent als een raket aan de tweede helft. Mazzouz trapte na luttele seconden de eerste kans naast. De tweede helft was nog geen vijf minuten out toen Gent wel een tweede keer de netten deed trillen. Abdullahi kon zich doorzetten op rechts. De teruglegger was perfect op maat voor spitsbroeder Abubakar die de bal aan de verste paal voorbij Van Brussel deponeerde: 0-2. Net als in Knokke toonde Cappellen zich niet geslagen. Nauwelijks enkele minuten later knikte Kil een vrije trap van Cloots perfect voorbij De Schrevel: 1-2 en geel-rood zat opnieuw in de wedstrijd. Van Brussel liet zich niet verrassen op een kopbal van Mazzouz en Symons kopte een nieuwe vrije trap van Cloots naast. Met nog twintig minuten op de klok kon Gent haar voorsprong opnieuw uitbreiden. Na een hoekschop van El Adfaoui belandde het leer al met een gelukje tot bij Abdullahi wiens schot afweek en zo voorbij Van Brussel in doel belandde: 1-3. Cappellen, inmiddels met de wederoptredende De Kuyffer tussen de lijnen, bleef echter knokken en kwam kort voor het einde weer dichterbij. De Schrevel kon een schot van Kil niet klemmen en Symons was er als de kippen bij om voor 2-3 te zorgen. Cappellen probeerde nog, maar Gent speelde de wedstrijd professioneel uit en komt zo naast geel-rood in het klassement.

Cappellen FC: Van Brussel; Lemaire, Kil, Somers, Sylla; Cloots, De Schutter (66′ Cranshoff), Talal (76′ De Kuyffer), Diallo (76′ Achten); Diawara (66′ Minnebach), Symons.
AA Gent: De Schrevel; De Meyer, Vernemmen, Soumah, Ayinde; De Vlieger (66′ El Adfaoui), Van Den Bergh, Vanderdonck; Abdullahi, Mazzouz (90+2′ Van Hoorick), Abubakar (76′ Vydysh).
Doelpunten: 39′ Vanderdonck 0-1, 50′ Abubakar 0-2, 53′ Kil 1-2, 71′ Abdullahi 1-3, 87′ Symons 2-3.
Geel: 32′ Kil, 35′ Talal, 60′ Lemaire, 67′ Soumah, 68′ Cloots, 79′ Achten, 85′ De Meyer